Dan Sartain – Dudesblood

Niets is wat het lijkt, op de nieuwe plaat van Dan Sartain getiteld Dudesblood. De hoes gaat tegen alle muziekmarketingwetten in en suggereert alsof we hier te maken hebben met een obscure aziatische muzikant die een gangsterrapplaat heeft gemaakt. Maar dat klopt natuurlijk niet.

Dan Sartain is een voormalige protége van Jack White die in zijn composities uitwaaiert van blues tot rockabilly. En op Dudesblood worden daar elctroclash, regelrechte punk en hawaii-surfswing nog weer eens aan toegevoegd.

In tien liedjes schiet de Amerikaan uit Birmingham, Alabama alle kanten uit. Iedere keer dat je denkt het te snappen, slaat hij weer een andere richting in en volgt er een weergaloze solo op een marimba. Opgeteld bij de vervreemdende hoes neemt Dan Sartain je voortdurend bij de neus. Is dat leuk? Voor lolbroeken vast wel, en voor hen is het luisteren naar de teksten ook een aanrader. In Pass this On bezingt hij de liefde voor de broer van een vriend. Maar hoe heet die ook al weer? Om in Smash the Tesco de Sex Pistols te imiteren en de gelijknamige supermarktketen ongenadig op de korrel te nemen; ’You can take your Tesco and stick it up your ass’.

Ben je geen lolbroek dat is het beluisteren van Dudesblood een vervelende excercitie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s