Se Delan – The Fall

Multi-instrumentalist Justin Greaves is een druk baasje. Kort voor zijn band Crippled Black Phoenix onder andere in Nederland tourt, verschijnt de eerste plaat van zijn project in samenwerking met Belinda Kordic onder de naam Se Delan. De Zweedse Kordic heeft eerder werk uitgebracht onder de naam Killing Mood. Naast het werk voor Se Delan toert zij nu ook als gastvocaliste met Crippled Black Phoenix.

Op The Fall maken we kennis met een zachtere kant van Justin Greaves. Het album zou je kunnen kenschetsen als een mooie gevoelige soundtrack bij een fantasy-serie als Games of Thrones. De nummers variëren van slow-core tot gothrock. Alles is rijk geïnstrumenteerd en klinkt prachtig vet. De zang van Kordic zweeft er ijl doorheen; wat ze zingt lijkt minder van belang dan de sfeer en de melodie die zij toevoegt. Op het album tekent Greaves voor de muziek en Kordic voor de zanglijnen en teksten.

De combinatie levert een prima plaat op voor de liefhebbers van melancholische goth-achtige rock. Met prachtnummers als Today, een hoogtepunt op The Fall. Lichtvoetig zingt Kordic langs de pakkende gitaarlijntjes van Greaves. De zweverige swing van dit nummer en in het verwante Tonight doen qua sfeer denken aan Cocteau Twins. In On my Way jankt Kordic bij momenten zo vals als een geslagen hond, maar het past o zo mooi in het gedragen lied. Dieptepunt is The Hunt. Met een donkere groove, omgeven met onheilspellende soundscapes, flirt Se Delan met de anti-christ en laat een bezetene semi-angstaanjagend gillen I’m coming to get you. Niet draaien als je nog alleen naar bed moet, maar niet heus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s