My Own Army – Too Many Faces

Mannen met lange haren. Leren jassen. Testosteron, bier en spuug. Currywurst en naar zweet ruikende puberlijven. De hoofden gaan op en neer op het logge ritme van de band. Bossen vaag naar shampo ruikend haar geselen de omstanders.

Je hebt niet veel fantasie nodig om je voor te stellen hoe het er aan toe zal gaan tijdens een tourtje door Duitsland van de Rotterdamse formatie My Own Army. Zij bieden met hun op Oceansize, Soundgarden en Tool geïnspireerde rock een perfect avondje voor liefhebbers van dit genre. Hierop kunnen ze eens lekker uit hun dak gaan. De nieuwe plaat van My Own Army getiteld Too Many Faces staat vol met dit type materiaal.

De Rotterdammers bouwden in 2013 een deel van een loods om tot een eigen studio. Daar hadden ze alle tijd om te schaven aan hun tweede album. En het moet gezegd: het klinkt als een klok. Ze steken hun voorbeelden met hun bestudeerde sound naar de kroon.

Too Many Faces telt 8 krachtige nummers die wijd uitwaaieren en daar alle tijd voor nemen. Geen korte puntige popsongs met krachtige hooks en pakkende melodielijnen hier: daar is My Own Army niet van. In hun aanpak draait het om grooves, riffs, en bombastische emoties. De nummers lijken soms aaneen geregen muzikale invallen, op weg naar … ja, waarheen eigenlijk? Voor liefhebbers van het genre zal het niets uitmaken. Het klnkt allemaal lekker heftig. Ook al is het songmateriaal daardoor niet beresterk. Het lijkt bijna of zij vooral met de sound bezig zijn geweest.

In hun biografie trekt het viertal een grote broek aan door te beweren dat ze een unieke sound hebben ontwikkeld in hun loods. Daar valt wel wat op af te dingen. My Own Army klinkt geweldig, maar precies zoals het moet in dit rockgenre en volgt hun voorbeelden getrouw. Ze kleuren heel netjes binnen de lijntjes van het genre. En natuurlijk sluiten ze af met een nummer dat bluesy en ingetogen begint, maar uiteraard in stappen lekker uit de klauwen loopt. Niks mis mee, maar uniek? Maar dat is allemaal mierenneuken. Het zijn vaardige muzikanten zijn die een lekker potje herrie maken.

My Own Army presenteert hun cd op donderdag 3 april in het Rotterdamse Rotown. De plaat wordt wereldwijd uitgebracht op het label van Twan Bakker (Dreadlock Pussy) RVPrecords. In de promotie zijn de pijlen onder andere gericht op onze zuiderburen. Daar gaan de Rotterdamers ongetwijfeld heel wat hoofden in beweging brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s