EMA – The Future’s Void

In de video van single Satellites zien we hoe een kat met een vogel speelt, om aan het eind luguber de laatste brokken vlees naar binnen te schrokken. De hoogblonde EMA, oftewel Erika M. Anderson, zien we ondertussen vooral met een virual reality-scherm om haar hoofd gebonden, wanhopig om haar heen graaiend en omgeven door veel technologie. Dat zet de toon. EMA lijkt een leuke hippe tante, maar heeft een beangstigend donker kantje: Something is rotten in Denmark!

The Future’s Void is haar tweede plaat. Een plaat met twee gezichten, wat de twee eerste singels getrokken van dit album al direct zonneklaar maken. Satellites is een donkere electrotrack die doet denken aan de sfeer van bijvoorbeeld Nine Inch Nails. Daarna volgt So Blonde, waar Erika plots met een redelijk traditioneel bandgeluid en een dito couplet-refrein-liedje voor de dag komt. In de video voor dit nummer hangt ze juist de hippe rockchick uit: cool ongeïnteresseerde blik, spiegelbril op haar neus, fel rode lippenstift.

De sfeer van Satellites – de donkere kant van EMA – domineert op The Future’s Void. Het is geen lichte kost, een verontrustende plaat. De songs hebben wel een creepy schoonheid met een geheel eigen sound die helpt een paranoia sfeer te creëren. Toch blijft de plaat toegankelijk genoeg. Niet alleen omdat het twee keer wordt opgelucht met nummers als So Blonde. Maar omdat EMA zich niet verliest in noisy experimenten maar oog blijft houden voor goede hooks en melodieën.

Ervaar de schizofrenie van The Future’s Void en bekijk eerst Satellites en daarna So Blonde:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s