Twin Forks – L.P.

Binnen 60 seconden is Twin Forks er klaar voor om de tent af te breken en start het stampen op de houten festivalvloer in Can’t be Broken, het hitgevoelige openingsnummer op de debuutplaat van deze folkrockformatie getiteld L.P. Twin Forks hoort thuis is het rijtje hippe folkrockbandjes die meer poppy en hitgevoelig zijn dan alternatief of politiek geëngageerd. Cross My Mind, het tweede nummer van de plaat, is daarvoor het beste voorbeeld. Vanaf acquit wordt de catchy hookline er al fluitend in geramd; dit nummer past moeiteloos in het rijtje van populaire hits als Ho hey van de Lumineers of Little Talks van Of Monsters and Men.

Het is daarom een knap en aangenaam debuut waaraan alles klopt. Hitjes, loepzuivere samenzang, de aangenaam gekartelde stem van Chris Carrabba. Hem kennen we van Dashboard Confessional dat in 2002 al eens een MTV2 Award won. Hij schrijft prima melancholieke teksten vol onvervuld verlangen die te hachelen blijven omdat ze vindingrijk zijn en niet in clichés blijven hangen. ook al gaan ze stuk voor stuk over de liefde.

L.P. opent levenslustig met een paar uptempo hitjes die we nog wel zullen horen op de festivals deze zomer. Naar het einde van de plaat zakt het tempo in en volgen een paar ballads – ook weer prima liedjes – waar de liefhebber van romantische folksongs bij weg kan dromen.

Valt er dan nog wat af te dingen op deze plaat? Hooguit dat het zo gepolijst is, dat je de verdenking krijgt dat het hier om een uitgekiend commercieel project gaat dat een graantje wil meepikken van de folkrevival. En het is een plaat met van die supermarktdeunen die je verdorie niet meer uit je kop krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s