Kevin Drew – Darlings

Kevin Drew is oprichter van het Canadeese Broken Social Scene. Darlings is zijn tweede solo album. Drew is een ijverig baasje, want naast solowerk en Broken Social Scene werkt hij nog aan tal van andere projecten in samenwerking met verschillende muzikanten.

Op Darlings experimenteert hij er op los en dat levert een ingetogen door elektronica gedomineerd album op. Drew trapt af met Body Butter en de single Good Sex die allebei worden gekenmerkt door een ronduit lelijk gedubbelde zang. Die techniek keert gelukkig niet meer terug op het album. Mexican Aftershow Party is nog een van de hoogtepunten op de plaat. Een donkere en dreigende track die doet denken aan Gary Numan.

De kwaliteit van het songmateriaal steekt schril af van wat Drew met Broken Social Scene heeft gemaakt. Geen moment overtuigen de liedjes. Het blijft te veel klinken al geknutsel op de zolderkamer. Het meest uitgesproken harde nummer op de plaat heet Bullshit Ballad. Is dat een teken dat de artiest deze plaat zelf ook niet erg serieus neemt of moeten we begrijpen dat hij gewoon lak heeft aan zijn publiek?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s