Linda Perhacs – The Sound Of All Natural Things

The Sound Of All Natural Things van Linda Perhacs is de opvolger van haar debuut Paralellograms dat in 1970 verscheen. Nee, dit is geen tikfout, het klopt wat hier staat: Linda Perhacs heeft 44 jaar de tijd genomen om haar discografie uit te breiden met een tweede plaat.

In die 44 jaar is ze een beetje de weg kwijt geraakt. Een pijnlijke scheiding en meer ongeluk resulteerde in een ‘lange spirituele reis’, zo uit haar uitleg aan de muziekpers die zich op haar stort alsof een levend lijk is gevonden.

Paralellograms deed 44 jaar geleden helemaal niks. Er zijn destijds nauwelijks exemplaren van verkocht. De verkoop begin pas te lopen toen de plaat onder een berg stof vandaan werd gehaald in het jaar 2000 door een historicus. Dat leidde tot een heruitgave, een topscore in Rolling Stone en een plaatsje op de soundtrack van Daft Punks surrealistische film Electrorama. In 2012 verleidde producer Fernando Perdomo Perhacs tot het werken aan nieuw materiaal.

Op The Sound Of All Natural Things – dat verschijnt op Sufjan Stevens’ Asthmatic Kitty Records – pakt Linda Perhacs gewoon de draad op waar zij 44 jaar geleden was gebleven. De plaat klinkt alsof je een passage in de Hobbit leest waar elfen elkaar liefelijk toefluisteren en oorstrelende verhalen vertellen over een bestaan waar het kwaad geen plaats heeft. De tien songs op de plaat zijn prachtig geproduceerd. Perhacs zingt als een engel, zuiver en zacht. Haar stem wordt vergeleken met die van Joni Mitchell. Het repertoire lijkt daar zeker niet op: het is suikerzoet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s