Keel Her – Keel Her

Iedereen kent wel iemand in hun omgeving die op een zolderkamer knutselt met wat instrumenten, een microfoon en computersoftware waarmee je geluiden kunt opstapelen. Het maken van muziek is de laatste jaren gedemocratiseerd. Veel instrumenten zijn makkelijk verkrijgbaar en steeds goedkoper en de software om in je eentje te klinken alsof een band van tien man op het podium staat, kost al helemaal geen drol meer of is illegaal te verkrijgen.

Meestal hoor je nooit iets van die hobbyisten, behalve wat jouw vrienden durven te posten op hun Facebook. Maar zo af en toe wordt er in die zee van goedbedoelde creativiteit met muziek een talentje opgepikt. Omdat de kwaliteit van hun werk echt opvalt, of misschien gewoon omdat ze de juiste mensen kennen.

Met zo’n veelbelovend huisvlijttalent hebben we, zo wordt ons althans verzekerd, te maken bij Keel Her. Achter deze naam gaat Rose Keeler-Schäffeler schuil, een Britse dame uit Brighton. Het verhaal doet op internet de ronde dat zijn in een Pub werkt, na haar shift elektronische loops maakt en daar een partij bagger met overstuurde gitaren overheen smeert, om in de ochtend die nummers af te maken met gestapelde zanglijntjes. Zo heeft zij jaren soms elke dag een nieuw liedje gemaakt en die allemaal te kijk gezet op Soundcloud.

En nu ligt er een cd in de winkel met 18 van die lofi-liedjes. Het lijkt alsof er een willekeurige greep is gedaan uit de voorraad; rijp en groen zijn in de selectie opgenomen. Een eigen geluid heeft Keel Her niet, kun je direct vaststellen. De liedjes vliegen alle kanten uit, klinken allemaal weer anders, maar meestal niet best. Dat maakt het beluisteren van Keel Her doodvermoeiend. Je hoort nog net dat er charmante liedjes bij zijn in de sfeer van Lush tot en met meidenrammelpopbanjes, maar moet er wel erg moeite voor doen om er doorheen te luisteren. En voor je het weet zit je weer in het volgende onaffe probeerseltje.

Dat een platenmaatschappij dit wil uitgeven, vraag je je af. Was het verspreiden onder haar vrienden en de klanten van de Pub niet voldoende geweest?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s