Eriksson Delcroix – For Ever

Potverdomme, wat romantisch. De tranen schieten je toch in de ogen als je weet dat Eriksson Delcroix is vernoemd naar Bjorn Eriksson (onder andere Zia Swoon) en Nathalie Delcroix (onder andere Lais) die elkaar ontmoetten, samen een liedje zongen en stapelverliefd werden op de samensmelting van zoveel vocaal moois. Het lijkt wel een filmscenario.

Daar komen kindjes van, en de eerste heet For Ever. Het duo zet de lijn voort die is ingeslagen bij het maken van de soundtrack voor de buitengewoon aanstekelijke en nog steeds prijzenwinnende film The Broken Circle Breakdown van Felix Van Groeningen. Een film die trouwens ook gaat over een doldwaas verliefd koppel dat samen liedjes zingt. Het songmateriaal bestond op die plaat uit een compilatie van bleugrass klassiekers. Die plaat is vet verkocht in België.

For Ever haakt daarop aan en ademt wat betreft de instrumentatie de sfeer van het zuiden van de Verenigde Staten. Al luisterend krijg je de neiging onder de bank te kijken of er geen ratelslang verborgen ligt. Dat is knap gedaan.

Addertje onder het gras is dat de plaat na een relatief sterke start – bijvoorbeeld At the Car Graveyard – naar het einde toe inzakt. De nummers worden steeds meer ingetogen, vaak bijna lui gezongen waarbij het verliefde stel elkaar afwisselt of samen in de microfoon zucht. Hoe mooi het ook klinkt, het gaat dat op den duur wat vervelen. Het mist dat aanstekelijke opzwepende karakter van de Bleugrass van de soundtrack voor The Broken Circle Breakdown. Wie dit dus in navolging van die soundtrack blind koopt, komt misschien bedrogen uit.

Eriksson Delcroix – At the Car Graveyard from Maxon Blewitt & DimDinRecords on Vimeo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s