Noam Vazana – Love Migration

Noam Vazana is een immigrante uit Israël en op het album Love Migration vertelt zij haar verhaal hoe zij in Nederland probeert te aarden. Meisje, liefde, piano, zelfportret. Dan klinken alarmbellen; hier ligt navelstaarderij op de loer. Die valkuil vermijdt ze behendig. Love Migration toont aan dat Vazana voldoende capaciteiten heeft om mooie liedjes te maken met pakkende melodielijnen en, zij het nipt, voldoende afwisseling.

Vocaal maakt zij indruk, al scheert zij op momenten vervaarlijk langs de grenzen van haar kunnen. Ronduit lelijk is bij vlagen de samenzang in Lost and Found. De zang van singer-songwriter Arthur Adam levert wel een positieve bijdrage.

Het album, dat zij opnam met geluidstechnicus Foppe Talman, wordt gekenmerkt door een mooie jazzy begeleiding. Luisterend naar opener Moolight dringt een vergelijking met Kate Bush zich op; de stem en het stemgebruik van Vazana doen daar aan denken. Kate Bush, maar dan zonder de rock. En dat beetje pit, dat ga je op den duur toch missen. Niet elke luisteraar zal 11 nummers lang het geduld kunnen opbrengen met Love Migration. Ondanks luchtige uitstapjes als If You Love Me en het wat stevigere Urban Sketch blijft het bij een rustig luisterplaatje. Daar zijn kennelijk genoeg liefhebbers voor: Vanzana verkocht via crowdfunding al 800 exemplaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s