The Go Find – Brand New Love

Er moeten nieuwe boxen worden gemonteerd in de auto. De conussen zijn uit de frames komen zetten bij het op een fijn volume beluisteren van ‘Brand New Love’ van de Belgische formatie The Go Find. Het sublaag gaat zo diep dat deze plaat in elk geval een fijne fysieke ervaring oplevert.

Afgezien daarvan roept Brand New Love de vraag op of de Belgen de afgelopen jaren – het is inmiddels drie jaar geleden sinds voorganger Everybody Knows It’s Gonna Happen Only Not Tonight verscheen – nog iets hebben meegemaakt in hun leven. Of hebben zij hun tijd enkel doorgebracht met het zoeken naar fijne elektronische geluidjes? De nieuwe langspeler is een beetje een vlakke plaat. Het wiegt tien nummers op een zacht swingend midtempo door. Met als lichte uitschieter het nummer Japan. Die ‘vlakheid’ kenmerkt het repertoire van de Belgen. Niet erg zolang de liedjes maar beklijven. Maar het lijkt wel alsof ze door de jaren heen steeds meer moeite krijgen om pakkende songs te schrijven. Deze plaat pakt je in elk geval niet direct bij de lurven.

Voor liefhebbers van het idioom in een ruime cirkel om Notwist en Postal Service is het wel weer genieten van de fijne elektronica. The Go Find beheerst dat instrumentarium uitmuntend. Lekker hard opzetten in de auto. Dan denkt iedereen dat jij zo’n stoere gast bent met een kofferbak vol subwoofer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s