Raz Ohara – Moksha

Is dit wel muziek? Hebben we hier met een muzikant te maken of is het een geluidskunstenaar? Die vragen komen onwillekeurig op wanneer je Moksha van de in Berlijn wonende Raz Ohara opzet. Minuten lang lijkt de plaat een collage van geluiden en zijn structuren afwezig. Of lijkt dat alleen maar zo? De klanken zijn mysterieus, de muzikant lijkt een tovenaar.

Moksha telt zeven nummers die allemaal minutenlang uitwaaieren. De nummers vloeien uiteindelijk aaneen tot een lange, soms desoriënterende trip waar geluidscollages worden afgewisseld met opzwellende beats en melodieën die even later weer langzaam uitdoven. De eerste duidelijke structuur en hint van een melodie komt in de cover True Love Will Find You In The End van Daniel Johnston langsvliegen. Het is geen lichte kost en niet iets om elke dag eens lekker op te zetten. Meer geschikt om eens een avondje de sleur te doorbreken, al dan niet ondersteund met genotsmiddelen.

Raz Ohara maakt sinds 1999 muziek en verkende in die jaren de grenzen van pop tot techno. Platenmaatschappij Album Label die zich aan deze uitgave waagt, noemt het genre ‘dub’ en meldt dat deze plaat alle invloeden van de verkenningstochten van Raz Ohara bijeenbrengt. Wat het genre ook moge zijn: heb je ruimte in je hoofd en de tijd, dan dwingt het wel de aandacht af. Het is een fascinerend plaatje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s