Motel Mozaïque: ‘Fijn om tussen Big Thief-liefhebbers te staan’

MuziScene’s enige echte Judith Zandwijk beleefde intens de zaterdagavond in de schouwburg op Motel Mozaïque en fotografeerde er behalve de acts ook medewerkers en bezoekers. Met een paar rake quotes geeft zij een sfeerkijkje voor en rond het Rotterdamse podium.

Tekst en foto’s: Judith Zandwijk

Big Thief | Haley (Merchandise manager): “I work for Big Thief selling merchandise and this is my first time at MoMo. It’s the first show of the tour in Europe. I’m very excited to see some local acts!”

Niklas Paschburg | Sebastian Miles & Jendrik Schulze: ”We komen elke dag op en neer gereisd uit Delft voor het festival, vandaar dat we moe zijn en even aan het chillen. We komen eigenlijk voor Rival Consoles maar die is ziek geworden en wordt vervangen door Niklas Paschburg die gisterenavond nog in Dublin optrad. Ik ken hem niet maar heb even twee nummers geluisterd en het trekt me wel.”

Hania Rani | Omid Kheirabadi: ”Yesterday I showed my new theatre play ‘inburgered’ at MoMo, in theater Rotterdam. ‘Inburgered (Integrated)’ is a theatrical performance about the struggles of outsiders who try to integrate as ‘Dutch’ citizens. Today I’m here as well, just on the other side! Now I’m working here as public service employee instead of actor/producer. During my shift tonight I saw Hania Rani’s performance and her amazing voice made me not feel all the tiredness of the last few days!”

Big Thief | François Freundlich: “I’m a columnist for ‘Sound Of Violence’; that’s a French webzine dedicated to news and the promotion of artists. I had to come from France for this crazy line up of Motel Mozaïque. I saw Niklas Paschburg, will see Hania Rani but I’m really here for Big Thief!”

Beyond Consent | Didi Kreike (R3LN4CHT): ”Deze installatie ‘Beyond Consent’ roept een hoop reactie op, om van te smullen! Ik doe tijdens Motel Mozaïque onderzoek naar hoe een publiek zich gedraagt. Het festival is partner in mijn onderzoek als theatermaker. Zij geven mij de tijd, ruimte en – niet onbelangrijk – het geld om in totale vrijheid gekke experimenten uit te proberen.
Beyond Consent’ is een interactieve performatieve installatie; een digitale powerplay-arena die voor elke setting wordt aangepast.
Door ‘voorbij toestemming’ te gaan, vergemakkelijkt het de overgang van ‘veilige ruimtes’ naar favoriete ‘kritieke ruimte’ – een ontwrichtend, reflecterend en (soms) veeleisend gebied dat opereert binnen de marge van sociale structuren.
‘Als het antwoord ja is, blijf vragen’.”

Big Thief | Annick Wolfs: “Ik ben hier met mijn moeder, we zijn speciaal voor Big Thief gekomen naar het festival! Het mooiste nummer vind ik Contact, en alle solonummers van Adrianne Lenker. De band is speciaal voor mij omdat ik de combi tussen folk en indie zo mooi vind, en omdat Adrianne haar relaties met mannen en vrouwen zo prachtig beschrijft, en dat me persoonlijk raakt. Het is zo fijn om hier tussen alle Big Thief liefhebbers te staan!

Big Thief | Shaelyn Glasmacher: “Adrianne maakt geweldige muziek waar zóveel passie en emotie in zit. Ik ben heel erg blij dat ze op het eind naar me toe kwam en het album wilde signeren. Mét een hartje en ‘Love’.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s