Festivalnieuwtjes

We ontwaken langzaam uit een winterslaap en beginnen door al die berichten over wat er gaat spelen op festivals zin te krijgen om op pad te gaan. Wat kun je waar gaan zien? Hier volgt een kleine opsomming van wat nieuwtjes van de laatste weken.

Komend weekeinde kun je in Leiden naar Peel Slowly And See; een eclectisch aanbod uiteenlopend van gevestigde acts als Pip Blom en The Notwist tot exotische namen als Koikoi, Nusantara Beat, Smandem. maar ook Kinderen Tegen Kinderen en Terzij de Horde.

Momo 2023 (13-15 april) staat voor de deur. Traditiegetrouw krijg je ook hier een uiteenlopend aanbod aan aangeboden, en niet enkel muziek. Vanuit onze interesse tippen we in het programma graag Big Thief, Gold Panda, Alamo Racetrack, St. Solaire, Italia 90, Yard Act, The Orielles, Rival Consoles, onze lokale helden Smudged en Nagasaki Swim. Ook verwelkomt Rotterdam de nieuwe Speedy Wunderground-hype Heartworms. En natuurlijk mag je de eregasten op het festival Black Country, New Road niet missen.

Roadburn (20-23 april) heeft z’n team compleet. Onder het motto ‘redefining heaviness’ is er werkelijk te veel om op te nomen te zien in Tilburg. Een paar van de eindeloze lijst namen: Zola Jesus, Backxwash, Nicole Dollanganger, White Boy Scream, Deafheaven, Boy Harsher, Cave In, Julie Christmas, Wolves In The Throne Room, Giles Corey, Chat Pile En als kers op de taart: ons eigen Rotterdamse Vulva!

Submit Fest in Baroeg (19 en 20 mei) heeft al een hele rij aan namen in stijlen als vicious hardcore, progressive metalcore, nu-metal en technical melodic metalcore, en die zeggen genoeg: Cage Fight,
Destrage, Allt., The Five Hundred, Frontstreet, Lake Malice.

Over Vestrock (2 en 3 juni) schreven we al eerder onbeschaamd positief – je zou bijna denken dat we aandelen hebben, wat ook zo is, evenals in een paar andere festivals die ons aan het hart gaan. Dus nu enkel kort wat namen: Life Of Agony, Diskopunk, Personal Trainer, Wodan Boys, Ist Ist, The Prodigy, Franz Ferdinand, Intergalactic Lovers, The Howl & The Hum, Bob Uit Zuid, Prins S & De Geit en Life, die we straks nog een keer tegen gaan komen. En hadden ze er niet al gestaan vorig jaar dan waren we Smudged er vast tegengekomen.

Het Rotterdam Bluegrass Festival (23-25 juni) verhuist naar het Noordplein in Rotterdam. En als regelmatige bezoekers van de buurt kunnen we u mededelen dat dit niks af gaat doen aan de altijd goede sfeer op dit festival. Wat voor de nietsvermoedende bezoeker misschien wel een domper is: je moet voor het eerst in de geschiedenis van dit festival een kaartje kopen! Maar een dagkaart voor een tientje, kom op, dat mag de pret niet drukken, toch? De eerste namen? Hierbij: Bella White, Della Mae, Michael Daves & Jacob Jolliff, Baptiste W. Hamon, Scott H. Biram, The Reverend Peyton’s Big Damn Band en The Truffle Valley Boys.

Nirwana Tuinfeest (18-20 augustus) begint stevig met het aankondigen van namen als Wolfmother, Peter Pan Speedrock, Ramkot, White Lies, Frank Carter & The Rattlesnakes en The Vices.

We moeten nog niet aan een nieuw najaar denken, al verzacht Baroeg Open Air op zaterdag 9 september in het Rotterdamse Zuiderpark natuurlijk wel een beetje de pijn. De eerste namen die hier uit de koker komen zijn onder andere Katatonia, Infected Mushroom, Ploegendienst, Ultra Sunn en … daar zijn ze weer, Smudged!

Echt enthousiast worden we nu al van de lijst die Misty Fields (8, 9 & 10 september) als een warme (vega)worst voor onze neus houdt. Om maar wat te noemen: Shame, Preoccupations, Black Sea Dahu en onze favorieten Personal Trainer én Tramhaus komen daar huishouden.

Ook troostrijke gedachte is dat altijd, elk jaar, midden in Rotterdam, de zon weer even heel erg gaat schijnen tijdens Left of the Dial (19,20 en 21 oktober). En zoals we gewend zijn van dit … (vul zelf maar een label-naam in) festival zijn de eerste namen van bands waar je nog nooit van hebt gehoord maar het vanaf oktober helemaal gaan maken al bekend en zullen die binnen blijven druppelen tot het feest dan echt begint. Wat we tot nu toe weten: Life keert ‘on popular demand’ terug en voort kunnen we uitkijken naar 250cc, Adult DVD, Bikini Beach, Butch Kassidy, Car Boot Sale, Denzel Himself, Egyptain Blue, Laundromat, Núria Graham, Porchlight en we tippen jullie alvast de stomend stampende act Madmadmad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s