700 man intiem met Placebo

Veel  concertgangers zullen het herkennen, de voorpret die een paar dagen voor het optreden begint op te borrelen. Als de band een nieuw album heeft uitgebracht, wordt die nog even goed beluisterd en degenen die hun nieuwsgierigheid écht niet kunnen bedwingen surfen naar Setlist.fm om te kijken wat de band de dagen ervoor zoal heeft gespeeld. Op de dag zelf stap je je bed uit met als eerste gedachte dat je vanavond  eindelijk ‘mag’. Misschien zit daartussen nog een werkdag gepropt, maar dat doet geen centje pijn. 

Door: Ronald Klootwijk

Soms is er meer dan voorpret. Als één van je favoriete bands of artiesten komt, kan er ook gezonde spanning zijn die misschien te vergelijken is met het gevoel wanneer je favoriete (voetbal)club een belangrijke pot moet spelen. Maandag 28 maart was voor mij zo’n dag want de kans om Placebo in de oude zaal van de Melkweg te zien komt niet elke dag voorbij. Ter ere van de release van het nieuwe album Never let Me Go doet de band een mini-tour langs een paar kleine zalen in Europa. Normaal staat deze band in uitverkochte zalen van het formaat Ziggo Dome en staan ze laat geprogrammeerd op de grootste festivals ter wereld. Maar vandaag dus een ‘intiem’ concert met 700 man. 

De eerder beschreven spanning is duidelijk voelbaar in de volgepakte Melkweg. Velen hebben een blik alsof ze een loterij gewonnen hebben, en dat is ook een beetje zo. Klokslag negen uur komt de band onder luid applaus het podium op en trapt af met Forever Chemicals en Beautiful James; de eerste twee nummers van de nieuwe plaat en die klinken live nóg fijner. Het publiek lijkt de teksten al door en door te kennen want er wordt uit volle borst meegezongen. Uiteraard schudden de heren ook klassiekers zoals For What It’s Worth, Too Many Friends en Post Blue uit hun mouwen. Afgesloten wordt er met Running Up That Hill, een cover van het nummer van Kate Bush.

De loterijwinnaars blijven in extase achter en zijn een hele bijzondere herinnering en ervaring rijker. Op verzoek van de band was het niet toegestaan om foto’s en filmpjes te maken, juist om op dat moment in het ‘nu’ met elkaar te zijn en dat was een verademing.

Placebo speelt op 24/11 in de Ziggo Dome, gaat dat zien!

Lees ook onze recensie over de nieuwe Placebo – Never Let Me Go >

Een gedachte over “700 man intiem met Placebo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s