Left of the Dial @ SXSW dag 2: Heel veel bands en liefde van Hotel Lux voor Charlie & the lesbians

Ik voel me altijd een beetje een sukkeltje als ik in Amerika iets moet bestellen. Op de een of andere manier komt er na iets simpels als ‘mag ik twee bier en een cola’ altijd een serie moeilijke vragen. De barman wil weten wat voor bier precies en noemt dan 30 merken op die ik allemaal niet ken. Of er is die dag een speciale aanbieding die zo ingewikkeld is dat ik niet veel anders weet te doen dan oenig ‘I don’t know, I’m from Europe’ antwoorden. Een van de weinige dingen die ik inmiddels zelfs in de luidruchtigste bar heel professioneel weet af te handelen, is de vraag ‘Wanna keep it open, or closed?’

Het heeft even geduurd voor ik doorhad dat je in Amerika je creditcard bij de bar kunt achterlaten als je van plan bent om ergens meerdere rondjes te drinken. Je hoeft dan niet steeds apart af te rekenen, maar noemt gewoon je naam en dan slaan ze de drankjes aan op je kaart. Als je weggaat, vraag je of je je rekening kunt sluiten en betaal je alles in één keer. Heel logisch, maar ik was niet bekend met de terminologie die daarbij hoort. 

Als je van plan bent om na één drankje weer verder te gaan, beantwoord je de vraag ‘open or closed’ met een hoofdschuddend ‘closed’ terwijl je met je hand een horizontale zwaaibeweging maakt. Niemand die dan door heeft dat je maar een simpele Rotterdamse troela bent.

Nog meer dingen die waarschijnlijk iedereen – behalve ik – allang wist in dit filmpje:

> Bekijk hier de andere vlogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s