V11 organiseert festival rond release compilatie-album

Het podium V11 organiseert een festival ter gelegenheid van de presentatie van een compilatie-album met live-opnamen van Rotterdamse alternatieve bands. De opnamen voor het album zijn gemaakt in het ruim van het lichtschip. Het festival krijgt dan ook de passende naam Calls From The Hull.

Toen Nederland in het voorjaar van 2020 in een stevige lockdown ging, moest V11 tal van concerten afzeggen of uitstellen. Het podium bedacht hoe zij de tijd waarin zij gesloten moesten zijn zo optimaal mogelijk konden gebruiken. Zo heeft het lichtschip vervroegd een grote onderhoudsbeurt gekregen waarvoor het naar Hellevoetsluis moest worden gesleept. En daarnaast ontstond het lumineuze idee om de ruimte en de apparatuur in de concertzaal in het ruim te benutten door Rotterdamse bands uit te nodigen om er live-opnamen te komen maken.

Opnamen van de Rotterdamse bands die gebruik hebben gemaakt van die kans zijn gebruikt om een compilatie-album te maken. De release ervan draagt V11 op ‘aan alle muzikanten in de Rotterdamse underground scene’.

Om de release te vieren wordt 31 maart en 1 april een festival gehouden met, uiteraard, de bands die hebben meegewerkt. En dat zijn: Tramhaus, Ffooss, Daatura, Knife Massage, Vulva, Speech Impediment, Rum for Breakfast, Louime, Willie d. Wallace. DJ Klapsalon staat achter de draaitafels. Kaarten voor het festival zijn vanaf 4 februari te koop via de website van V11.

Nota bene: ook het afgelopen jaar zijn opnieuw bands uitgenodigd om gebruik te maken van het ruim van V11. Het plan is om ook in 2023 een compilatie-album uit te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s