Samen muziek maken is een teamsport

We leven nog hoor! Na een paar weekjes radiostilte op deze mooie site ben ik blij te melden dat ons albumproject nog altijd lekker loopt. Gitarist Giel is aan het mixen, drummer Joep is aan het photoshoppen voor de cover, bassist Jan maakt afspraken met de drukker des cds. En ik schrijf af en toe een blogje.

Maar jammen? Nee, dat voorlopig niet, en we weten allemaal waarom.

En dat doet wel pijn. Normaalgesproken komen de Chicks elke woensdagavond bij elkaar in de Jammer, een tot rockhok omgebouwde boerderij pal naast de oprit van de A4. Niemand die zal klagen over geluidsoverlast. Een heerlijke haven aldus om ongestoord te raggen, mogelijk gemaakt door een Zoeterwoudse stichting die volledig door vrijwilligers gerund wordt.

Nu zit ik woensdagavond thuis dit stukkie te tikken. Het is nu alweer een poosje geleden dat Mark en Hugo tezamen met de gebarenkoningin ons allen mededeelden dat we ’s avonds niks meer mogen, en dat begin ik nu wel te voelen. Niet zozeer psychologisch, de lockdowngewenning is hier volkomen ingetreden, maar wel qua muzikaal instinct. Samen muziek maken is een teamsport, dat moet je regelmatig een beetje onderhouden en oliën om de fijne kneepjes niet te verliezen.

Nu kun je in de tussentijd natuurlijk je focussen op je eigen partijen. Nieuwe loopjes ontdekken, melodietjes bijschaven. Teksten bedenken en een keer opschrijven. Maar een synthesizer alleen is een eenzame synthesizer. Zonder ritmesectie en gitaar is zo’n orgelarpeggio een verdwaalde mistige klank, hopeloos zoekend naar een groepje tonen en geluiden om gezellig tussen te kunnen drijven.

Maar goed. Volgende week komen we weer bijeen, om te bespreken wat Giel gemixt heeft, wat Joep gephotoshopt heeft, wat Jan geregeld heeft en welke zielsroerselen ik online gedeeld heb. En hopelijk spelen we ook nog een beetje muziek.

Intussen springt mijn hart een beetje open als ik mijn mailbox bekijk, en zie dat Giel alle opgenomen liedjes in een pakketje gezipt en gewetransferd heeft. Ik pak m’n koptelefoon en beluister onze pareltjes, stuk voor stuk. Hier doen we het voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s