Vamos!

Ah, het gedoe rond de dorpspomp in Den Haag is een eeuwigdurende bron van vreugde/ergernis en muzikale inspiratie. Scheefschaatser Wopke deed alles ‘volgens de regels’ en treft geen enkele blaam wat betreft belastingontwijking. Wat de vraag doet oprijzen: What if we all stopped paying taxes? (Sharon Jones & the Dap-Kings). Hoekstra behoort waarschijnlijk tot het selecte gezelschap dat – in tegenstelling tot circa 30.000 gezinnen – niet met angst en beven de Postbode (Normaal) ziet naderen met een blauwe brief van de Taxman (The Beatles), maar hem eerder met een mengeling van voor- en binnenpret verwelkomt. Hoeveel Boter op het hoofd (Aart Staartjes) kun je hebben?

Nu na maanden van traineren, blokkeren en haspelen de oude coalitie de nieuwe coalitie wordt, kan het misogyne Kaag-bashen verder gaan. The witch (The Rattles) is back, ondanks haar aftreden enkele weken geleden. Munitie voor al wie een vrouw aan het roer nog altijd als een bedreiging ziet, los van de kwaliteiten die Kaag al dan niet bezit. Rutte wrijft zich vergenoegd in de handjes, hij blijft King of my castle (Wamdue Project). Gert-Jan Seegers is het ontbrekende steentje aan het luchtkasteel dat na 10 jaar regeren nog altijd een meer dan stevig fundament heeft. Seegers kan daarbij vertrouwen op hogere machten, met God on our side (Bob Dylan). En wie staat er – alwéér – beteuterd aan de zijlijn te snikken, in zijn (eikeltjes) Pyjama (Adrian Stern)? Jesse/Kermit It’s not easy being green de Kikker/Klaver. Samen met Liliane Ploumen maandenlang Hou me vast (Volumia!) prevelen en uiteindelijk toch met lege handen staan. 

De hooivorken blijven tot het volgende boerenprotest nog even in de schuur, maar een deel van het schuimbekkende kruim der natie heeft bij demonstraties een nieuw attribuut gevonden om het ongenoegen kenbaar te maken: de galg. Hugo de Jonge kreeg onder meer via Twitter een Hang ‘em high (Hugo Montenegro & his Orchestra) toegevoegd. Het nieuwe kabinet trekt hopelijk ook nog wat geld uit voor het noodlijdend geschiedenisonderwijs, getuige het onbeschaamd en beschamend dragen van de Jodenster door sommige demonstranten. Als de geschiedenis ons iéts leert, dan is het wel dat we niks leren van onze geschiedenis, met mogelijk History repeating (Propellerheads) tot gevolg. 

Blij toe dat ik dit ontzettend gáve land voor tien dagen – met QR-code op zak – mag ontvluchten voor de eerste vakantie sinds twee jaar. Naar een Canarisch eiland, met een beetje mazzel niet gehinderd door een Eruption (Van Halen) en daaruit voortvloeiende Lava (The B52’s). Vamos a la playa en tot over twee weken, modderfokkers.

DJ 45Frank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s