Queen’s Pleasure – Words To Live By, Suits To Die In

Dat Queen’s Pleasure een hartstikke leuk bandje is, weten we sinds de popronde van 2019 en dankzij singles als How It Feels, Empty Occasion, en Alex Sender. Dat de Brit- en garagerockband daarmee een aanzienlijk tipje van de sluier van debuutalbum Words To Live By, Suits To Die In heeft opgelicht mag de pret niet drukken, want er is nog zat te ontdekken op het drie kwartier durende twaalftal van het Amsterdamse kwartet.  

Hoewel… SitterNico 1995, Big Boys LoanPanic From Dublin en Starlet waren ook al uitgebracht, maar dan houd je nog steeds vier prima te pruimen nummers over om te ontdekken. Neem albumopener Niels: staccato zang en rollende, enigszins dreigende drums die na ongeveer een minuut overgaan in een vette beat eisen direct de aandacht op. Dankzij oorwurm Empty Occasions verslapt die aandacht geenszins en dan is het alweer tijd voor de title track. Met Words To Live By, Suits To Die In neemt de band enigszins gas terug. Is het een ballad? I want this to end while I’m high, zingt Jurre Otto met schier perfect Brits accent. Net als op Sender, dat erop volgt is de invloed van The Arctic Monkeys onmiskenbaar, maar allesbehalve storend.  

Wat opvalt aan de overige twee nummers die nog niet eerder zijn verschenen, is dat ze allebei net als Words To Live By, Suits To Die In vrij rustig zijn. Met name Come Around, dat traag en zacht begint, lijkt te fungeren als schokdemper tussen Starlet en Sitter. Een van de eigenschappen van een schokdemper is, dat hij robuust moet zijn en dat gaat zeker op voor Come Around, dat eenmaal in de steigers, staat als een huis en met name tijdens het refrein, behoorlijk stevig klinkt. Wat het nummer gemeen heeft met To Mirror, is de grandioze gitaarsolo, die beide nummers iets episch geeft en die zeker na een paar keer luisteren, wanneer herkenning erin sluipt, voor kippenvelmomenten zorgt. To Mirror is daarmee een uitstekende uitsmijter van een an sich al uitstekend album.  

Queen’s Pleasure is aan de overkant van de Noordzee de bijnaam voor gevangenen die tewerk worden gesteld in de tuin van de koningin. Ervan uitgaande dat de fan koning is, is de bandnaam schitterend gekozen. Aangezien Words To Live By, Suits To Die In een voortreffelijke debuutplaat is, zit het met luistergenot zeker goed. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s