Duizenden op de been voor protest Unmute Us

Afgelopen zaterdag trok een parade door verschillende steden waaronder Amsterdam en Rotterdam om te protesteren tegen het beleid waarbij een meerdaagse race in Zandvoort met camping wel mag, maar een meerdaags festival waarbij wordt overnacht niet. Met toespraken, een epische stagedive van De Likt’s Jordy Dijkshoorn en muziek vierden volgens de opgave van de politie zo’n vierduizend mensen in Rotterdam het uitgaansleven en waren dankbaar dat het even mocht van het stadbestuur. In Amsterdam werd de toestroom zo groot dat er werd opgeroepen niet meer te komen. Het werd een feestje dat door de één wegens het gebrek aan noodzakelijke afstand wordt vergeleken met een bijeenkomst van virus-waanzin, maar door de ander wordt gezien als een teken dat veel mensen meeleven met iedereen werkzaam in de culturele sector en hunkeren naar betere tijden.

En nu maar hopen dat het wat uithaalt…

Fotograaf Marcel van Leeuwen volgde de mars door Rotterdam en Susana Martins in Amsterdam. Zij maakten de bovenstaande foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s