40 jaar Baroeg in Dig It Up

Baroeg viert dit jaar het veertig jarig jubileum. Pandemie of niet, dat wordt met verschillende activiteiten luister bijgezet. Een van de festiviteiten is een expositie in galerie & erfgoedlab Dig It Up. Die opent zondag 1 augustus en is te bezoeken tot 29 augustus.

Baroeg is ontstaan als instelling voor jeugd- en jongerenwerk in de Rotterdamse wijk Lombardijen. Het poppodium zoals we het kennen, is 6 mei 1981 opgericht onder de naam Stichting Open Jongeren Centrum Baroeg. De keuze om zich te specialiseren in de ‘hardere’ genres uiteenlopend van (hard)rock, metal, gothic, emo, hardcore, punk, psychobilly, electro tot en met industrial, heeft Baroeg een duidelijk eigen smoel gegeven tussen de podia in Rotterdam en regio.

Op de expositie in Dig It Up zijn allerlei artefacten uit de roemruchte historie te zien en gegarandeerd smullen voor wie tijd doorbrengt of in het verleden thuis was in de Baroeg. Maar daar blijft het niet bij. Bezoekers kunnen hun eigen herinneringen toevoegen en er zijn tal van activiteiten zoals een Fanzine middag, een muzikale lezing, ‘Vraag het een Baroegiaan’ en dj’s.

Dig It Up is onlangs verhuisd en nu te vinden waar tot voor kort Black Widow te vinden was, Nieuwe Binnenweg 13b. De expositie is geopend van 12 tot 17 uur. De opening van de tentoonstelling is van 15 tot 17 uur ook live te volgen via digitup.nl.

Foto: André ten Brinke

2 gedachtes over “40 jaar Baroeg in Dig It Up

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s