Nylon Six – Nylon Six EP

Ze omgeven het met de nodige geheimzinnigheid, het duo Nylon Six. Twee geesten die elkaar ontmoetten en van twee verschillende continenten komen. En die ontmoeting leidt dan – zoals zij het zelf uitdrukken op hun website die vooral niet te veel informatie prijsgeeft – tot ‘catchy tunes that have you hooked from beat one‘ en ‘storytelling on a whole new level’. Luisterend naar hun onlangs verschenen EP met vier liedjes valt het met dat ‘next level‘ nog wel mee, maar de liedjes mogen er best zijn.

Het doet een beetje denken aan Nadieh (wie kent haar nog), zo’n stem die een pakkend hitje maakt, even volop in de aandacht staat, maar nadien (pun intended) in anonimiteit voortleeft. Niet dat we voorspellen dat dit lot Nylon Six beschoren zal zijn – eerst moet er dat hitje dan nog komen – maar de productie en toonzetting doet denken aan die one hit wonder uit lang vervlogen tijden. Het klinkt retro maar mooi verzorgd; kosten noch moeite bespaard om goed voor de dag te komen, zo lijkt het.

We Are Smart is de troef waarmee de twee – een Amerikaan die zich als David k. voorstelt en de in Nederland woonachtige Lasashka – de EP openen en het is inderdaad een vrolijk catchy liedje met ook nog een boodschap. Het meest ‘hitgevoelige’ liedje, maar niet per se het beste. Op die titel mag Moving To Mars aanspraak maken: een net iets vindingrijker in elkaar gezet nummer met een funky ondertoontje en lekker baswerk. De EP telt twee Engelstalige en twee in het Nederlands gezongen nummers. Opvallend is dat de Engelstalige sterkere nummers zijn. De Nederlandstalige liedjes Meer en Adem Tekort steken er bleekjes bij af. Plots valt de Montessori-‘r’ wel erg op in de zang van Lasashka en Adem Tekort opent cliché maar wordt gelukkig gered door een aardig refrein.

Nylon Six presenteert zich met een leuke EP met prima songs die mooi zijn uitgewerkt. Maar de geheimzinnigheid waarmee zij zich omhullen doet een tikkie potsierlijk aan. Zo ‘next level‘ is het nu ook weer niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s