Passie voor een plastic tassie

Ik woon al meer dan de helft van mijn leven in de mooiste stad van Nederland. Ik mag dan geen échte zijn, toch voel ik mij een Rotterdammer in hart en nieren. Regelmatig word ik ervan beticht een Rotterdamse ‘kop’ te hebben en dat zie ik immer als een compliment. Ik heb jarenlang een seizoenkaart van Feyenoord gehad, loop bijna elk jaar dé marathon en breng mijn geld met plezier naar de lokale horeca; liefst in combinatie met live muziek en vrienden.

Door: Ronald Klootwijk

Uiteraard zijn dat dingen die ik mis, maar als het op live muziek aankomt mis ik óók de uitstapjes naar de hoofdstad. Het blijft mooi dat de NS je tegenwoordig binnen een half uur aan het IJ afzet. Ik voel me altijd een soort Mario Bros die via de Intercity Direct – die als warpzone fungeert – in een andere wereld belandt waar het veel drukker en veel hectischer is.

Amsterdam heeft met de Melkweg, Paradiso, Tolhuistuin en Bitterzoet wel vier complexen waar ik altijd met plezier ben heen gegaan. Ik weet zeker dat dat in de toekomst ook weer gaat gebeuren. Vanaf centraal station tram 1, 2 of 5 induiken of het rechter pontje naar Paradiso-Noord pakken (die linker brengt je bijna naar Vlieland weet ik uit ervaring) en genieten van een bandje onder het genot van een biertje.

Mijn favoriete zaal in de hoofdstad is de oude zaal van de Melkweg: het Rotown van Amsterdam noem ik het ook wel want als je pech hebt kun je ook daar achter een paal staan. Uitverkocht of niet, er heerst altijd een goede sfeer. Therapy?, Alice in Chains, Feeder, Silversun Pickups, A Perfect Circle en nog vele andere mooie herinneringen liggen daar op de Lijnbaansgracht 234a.

Vandaar dat de plastic tas van de Melkweg waar de merchandise in verpakt werd, steevast een lach op mijn Rotterdamse gezicht tovert. Ik kan niet wachten om weer sterren in de Melkweg te zien schitteren en om level 020 weer eens uit te spelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s