The Blue Stones – Hidden Gems

The Blue Stones is een alternatief rock duo afkomstig uit de stad Windsor in Canada. De band is in 2011 opgericht en bestaat uit zanger/gitarist Tarek Jafar en Justin Tessier, die de drumpartijen en de backing vocals voor zijn rekening neemt.

Door: Ronald Klootwijk

Hidden Gems is de tweede langspeler van de band na het eerder in 2015 verschenen en in 2018 opnieuw uitgebrachte Black Holes. Het tweetal dook met producer Paul Meany (bekend van onder andere Mutemath en Twenty One Pilots) de studio in om het album op te nemen.

The Blue Stones starten het nieuwe album met verve: het nummer Lights On rockt en swingt als een malle, en doet denken aan het betere werk van Arctic Monkeys. Shaking Off The Rust schopte het als single in 2020 tot nummer één in de Canadese Billboard. Terecht, alleen vanwege de enorme energie die van dit liedje af spat en de dynamiek die erin zit.

Het gevaar voor tweekoppige ‘rock-monsters’ als The Blue Stones schuilt in het gegeven dat de nummers (te) veel op elkaar kunnen gaan lijken. Daarom is het heel verfrissend om te horen dat de band met nummers als One By One en meer nog met Careless een fragieler en poppier geluid laat horen, zonder daarin door te slaan. Gewaagd maar geslaagd.

Daarmee is het experiment nog niet voorbij want het liedje LA Afterlife is een kruisbestuiving tussen rock, hip-hop en funk en het resultaat van deze mix is heerlijk! Zie hier maar eens op stil te blijven staan.

The Blue Stones mag haar plaat dan de titel Hidden Gems hebben gegeven, maar deze ronduit diverse diamant is verdomd goed geslepen, glanst als een tierelier, maar verliest haar ruwe randje niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s