Brijean – Feelings

Brijean, die we ook kennen onder de naam Toro Y Moi maar ook Poolside, werkt op Feelings samen met multi-instrumentalist en producer Doug Stuart. Het resultaat is een stuk zoutelozer dan wat hij bijvoorbeeld onder de naam Toro Y Mo – grappige dansbare puntige songs – uitbrengt.

Feelings is een plaat die letterlijk en figuurlijk zweeft tussen lounge, elektronica à la Air en disco met salsa invloeden. Per nummer is dan weer het sausje jaren zeventig disco wat dikker weggezet, dan weer de invloeden van house en lounge. De sfeer is in hoofdzaak geschikt om bij te mediteren, zeg maar. Of om vermoeid in bed bij in slaap te sukkelen.

Zweverige muziek ook heel letterlijk door de eigenaardig klinkende zangstem. De muzak luistert op zich nog prettig weg. Vol warmte en melodie, op een bed van soepele baslijntjes. De stemmen vormen een vervreemdend element, en het is maar net hoe dat bij je valt: je kunt het leuk en vernieuwend vinden of op den duur knap irritant. Ik behoor tot de laatste categorie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s