Uitgeleide

Yippee-ki-yay, motherfucker! Het is de hoogste tijd -na jaren van onversneden haat en walging voor het roeptoeterende misbaksel in het Witte Huis- om een gezinspak leedvermaak open te trekken. Om ‘The Golden Wrecking Ball’, ‘The Short-Fingered Vulgarian’, ‘The Most Fabulous Whiner’, ‘Fuckface von Clownstick’, ‘The Man-Baby’, ‘The Trump of Doom’, ‘The Hair Hitler/Hair Führer’, ‘Bratman’, ‘Darth Hater’, ‘The K-Mart Caesar’, ‘The Angry Cheeto’, ‘Genghis Can’t’, ‘The Xenophobic Sweet Potato’, ‘The Barbecued Brutus’, ‘Vanilla ISIS’ of ‘Mango Mussolini’ uitgeleide te doen, schep ik er een satanisch genoegen in om een playlist te maken, die als muzikaal afscheid kan dienen voor het stuk verdriet dat halsstarrig weigert om zijn verlies te erkennen en op te pleuren.

Te beginnen uiteraard met Beck’s ‘Loser’ (‘Soy un perdedor/I’m a loser, baby/So why don’t you kill me’). Gooien we er daarna Flip Kowlier tegenaan met ‘Welgemeende’(‘Nog ne welgemeende fuck you/Nog ne welgemeende kust min kluoten’). Helaas niet gelukt: ‘Impeach the president’ (The Honeydrippers), maar om het presidentschap van ‘Orange Donny’ te duiden, volstaat het te luisteren naar Tom T. Hall’s ‘The monkey that became president’. Ook weer toe aan een luisterbeurt: ‘Funky President’ George Clinton met ‘Paint the White House black’.

Wanneer het geföhnde misbaksel, oftewel ‘The orange monkey’ (PJ Harvey) z’n mond open deed, kwamen er doorgaans leugens uit, dus zetten we ‘Liar’ (Henry Rollins Band) voor het gemak ook maar even in de uitzwaai-playlist, naast ‘Asshole’ (Denis Leary). Met een beetje dichterlijke vrijheid wordt !!!’s (chk chk chk) ‘Me and Giuliani down by the schoolyard (a true story)’ dan gewoon ‘Me and Rudy Giuliani down by the Four Seasons Total Landscaping (a true story)’. Geen woord van gelogen, ditmaal.

Wat me ook bezighoudt, is hoe lang first lady Melania het nog gaat uitzingen aan de zijde van haar be-micro-penis-te eega (draai The Idiotz met ‘My little penis’ of ‘Short dick man’ van 20 Fingers). Hem de stad uit jagen doen we dan weer met Admiral Freebee’s ‘Get out of town’. En laten we niet vergeten, Don: ‘Hypocrisy is the greatest luxury’ (The Disposable Heroes of Hiphoprisy).

Wie na het door Donny’s fiscaal bevoordelen van de rijken even stoom wil afblazen, kan ik ‘Kill the rich’ van Anti-Flag aanbevelen. En als The Donald zijn belastinggegevens niet openbaar wil maken, dan rijst de vraag: ‘What if we all stopped paying taxes?’ (Sharon Jones & the Dap-Kings).

Ik wil verder niemand op ideeën brengen in de gun crazy en trigger happy US of A, maar ik kan niet ontkennen dat de afgelopen jaren Big Stick’s ‘Shoot the president’ zo nu en dan in heavy rotation ging in mijn achterhoofd, naast ‘Not this president’ van Willesden Dodgers (‘He’s cute, he’s loving, he’s sexy, he’s sensitive and he’s a genius… Well, not this president’).

Het is aftellen tot de inauguratie van Joe Biden op 20 januari, dus tot slot een welgemeend advies aan Adolf Twitler: ‘Get the fuck out’ (Skid Row), ‘You fat bastard’ (Bad Manners), it’s time to ‘Take the power back’ (Rage Against the Machine). ‘No more lies/No more lies/No more lies/No more lies/No more lies/No more lies/No more lies/No more lies/Uggh!/Yeah!’

DJ 45Frank

DJ 45Frank, alias Frank Heythuysen, is als DJ werkzaam bij poppodium de Nieuwe Nor in Heerlen, onderdeel van het eclectische DJ-duo The Vinyl Twins, journalist, maar boven alles muziekliefhebber.

Onze vrienden van De Nieuwe Nor maakten een mooie Youtube playlist van DJ 45Franks’ s column van deze week:
https://www.youtube.com/watch?v=YgSPaXgAdzE&list=PLHN5w2BmdlPtc6_RBjikNBkjYRPfRqCRc

Een gedachte over “Uitgeleide

  1. Hahaha, ik heb even heerlijk stoom af kunnen blazen met het lezen van deze klaagzang.
    Kan er weer fris tegenaan bij de volgende vergadering.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s