Bloxx – Lie out loud

Lie Out Loud is het openingsnummer en direct de leukste hit op het debuut van Bloxx, vier jonge Britten uit Uxbridge. Een hitje dat uiterst geschikt is om overeind te blijven in playlists vol goed klinkende catchy poprock.

Uxbridge is een slaperig stukje Londen, helemaal op het uiterste randje van de agglomeratie. Engelse suburb. En de muziek van Bloxx kleurt daar prachtig bij. ‘So what are you drinking? Why don’t we make it two. Cause there is only one thing I really want to do..’ zingt Fee Booth in het nummer Go Out With You. Liedjes waar de verveling van afdruipt, over dromen over verliefdheid of over op stap gaan met je vrienden: Lie Out Loud is in feite een portret van jongeren in de Britse suburb. Intellectueel gaan de teksten ook niet veel dieper dan dat. Het leven draait om hedonisme, echte zorgen zijn er niet. Single Lie Out Loud levert de band het imago op dat ze een tikkie brutaal zijn. Toch wordt het niet veel stouter dan jokken.

Tegelijkertijd is Lie Out Loud een genot om naar te luisteren. De productie is jaloersmakend. De arrangementen goed doordacht waardoor enkel puntige vrolijke liedjes ontstaan. De stem van Fee Booth ligt lekker bovenop de mix zodat elk woord goed is te verstaan en je het al snel kunt meezingen. En dat maakt dat Bloxx met liedjes als Lie Out Loud en Go Out With You toch niet in je zomerse playlist mogen ontbreken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s