Khruangbin – Mordechai

Ik merk dat mijn ademhaling rustiger wordt, minder opgejaagd. Mijn schouders en rug verslappen. De aandrang om je nek even te rekken en strekken. Pffft, lekker hoor.

Mordechai van Khruangbin begint op een loom tempo met een op een basloop gebaseerde droompopdeun waar je je direct in tropische sferen waant, op een ligbedje en je voelt de zon op je huid prikken. Wat is nu precies de aantrekkingskracht van deze zo populaire band? Nou, dit dus, dat het niks aan de hand sfeermuziek is waar je op kunt wegdromen, je je behaaglijk gaat voelen. En dat soms je heupen willen gaan bewegen, Bijvoorbeeld als in Tim (You and I) de hi-at de beat gaat benadrukken en het toch als huppelend swingende ritme stuwende kracht krijgt. Lekker hoor.

Uniek? Nou ook niet natuurlijk want we kennen wel meer voorbeelden van bands die intappen op het gevoel van een beetje een foute filmscore, bij oude Duitse porno misschien, of Serge Gainsbourg. Ook het vleugje wereldmuziek maakt Khruangbin geen uitbijter. Dan horen we misschien wel liever een Hollands product als Altin Gün. Een nummer als Pelota ligt daar dicht tegenaan, maar kunnen de Hollandse collega’s echt beter. Maar toch hè, die ontspanning in de grooves van de Amerikanen van Khruangbin is op zijn beurt wel erg lekker en rustgevend en ze zijn heel consequent in hun stijl en sound.

Verder helemaal niks aan de hand op de nieuwe plaat van deze formatie. Een beetje het gevoel dat de video hieronder ook oproept: dat je blij wordt van een zandkasteel. Gewoon hedonistisch genieten, cocktailtje erbij meneer? Maar of we dat relaxen een plaat lang volhouden, dat is wel een beetje veel gevraagd hoor. Daarvoor zit er toch echt te weinig reliëf in Mordechai. Dan ben je tussendoor echt toe aan even een frisse duik in de zee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s