Cup – Nothing could be wrong

Cup uit New York heeft een hele serie releases op hun naam staan, maar in feite steken ze pas echt van wal met Nothing could be wrong. Dat is te verklaren uit het feit dat de band is ontstaan als een soort van bij-project voor drummer Tym Wojcik die in korte tijd met een wisselend aantal muzikanten platen maakte. Tot in 2018 en viertallige bezetting werd gevonden waarmee het klikte. In het schrijven van nummers heeft iedereen zijn zegje en dat bevalt prima. Op Nothing clould be wrong is het resultaat te horen, opgenomen in Brooklyn, zo simpel mogelijk, direct live naar tape, nauwelijks toevoegingen. En dat levert een goud eerlijke plaat op met een aangename live feel. De hoes van de plaat geeft en heldere boodschap als het om het genre gaat: rudimentaire rammelende rock voor The Cramps-fans, met vleugjes wansmaak.

Cup presenteert op Nothing could be wrong tien goudeerlijke rocksongs, met een duister randje. Geen hoogvliegers, deze muzikanten, maar wat ze doen komt recht uit het hart. En de nummers worden niet perfect gespeeld natuurlijk, passend bij de wijze van opnemen van de plaat. Het rammelt en schuurt. De mix is bij vlagen al even groftandig, maar passend bij het genre en dit geeft het leven, een reden van bestaan. De broodnodige afwisseling tussen de rocksongs brengt het opvallend elektronisch uitstapje Swarm Mastered, een op een synthloopje gebaseerde track, gezongen door drummer Kelsey Chapstick.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s