BC Camplight – Shortly After Takeoff

Brian Christinzio geeft onder de naam BC Camplight geeft hij sinds begin deze eeuw albums uit, composities die qua tekst vaak gaan over zijn persoonlijk leven, de worsteling met drank, depressie en zijn neiging tot zelfdestructie. De Amerikaan is in Manchester in de UK gaan wonen. In Engeland hervond hij zich een beetje tot hij daar de termijn voor zijn visum overschreed en het land is uitgezet. Sinds kort is hij terug, heeft hij een nieuwe plaat gemaakt en gaat weer touren met een band die grotendeels bestaat uit Mancunians.

BC Camplight kun je qua sfeer en sound vergelijken met Grandaddy. Elektronica voert soms een prettige boventoon in de eigenzinnige maar rustige indie-liedjes. Al zijn de composities en de sound wat minder cohorent dan het vergelijkingsmateriaal. Maar zet prijsnummer op de plaat Back To Work maar eens op en de gelijkenis is toch onmiskenbaar. Ander heerlijk liedje op de plaat is Cemetery Lifestyle, dat dan weer doet denken aan stuiterend Built To Spill.

Teksten vol humor – I Want To Be In The Maffia bijvoorbeeld – spiegelen composities vol grappen en grollen en spel met clichés. De speelse creativiteit spettert af van Shortly After Takeoff. Prettig plaatje om je quarantainedag mee op te vrolijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s