The Guru Guru – Point Fingers

Point Fingers is het tweede album van de Belgische mathrockers – daar houden we het voor nu maar even op – The Guru Guru. Ooit begonnen als afstudeerproject bouwt de band nu aan een repertoire dat staat als een huis. Point Fingers is een verrassend afwisselende plaat waarin mathrock met af en toe het geluidsspectrum uit de metal wordt afgewisseld met punk uitspattingen en wat meer rustige indiepopsongs. Dat zorgt wel voor soms extreme contrasten. Neem nu het lieflijk klinkende Know No dat wordt opgevolgd door stuiterend, met emo-gegil, Skidoo. Om dan weer door te gaan met Delaware dat afgezien van de altijd stuiterende ritmesectie in de verte wat weg heeft The Mars Volta. Om dan ineens akoestisch zacht uit te pakken in And I’m Singing Aren’t I Origamiwise. Je wordt er bijna tureluurs van en je vraagt je af hoe koersvast de Belgen zijn.

Point Fingers is een leuke plaat voor liefhebbers van complexe punk met metalinvloeden. Al moet je dan wel beseffen dat niet alles bij je in de smaak gaat vallen. Maar energiek The Guru Guru is misschien vooral een band om ook live te gaan zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s