Ciao Lucifer – Are We Even Growing Up

Are We Even Growing Up is het debuut van het duo Willem Wits en Marnix Dorrestein. De plaat staat vol optimistische pop, vrolijk uitgevoerd en bedoeld om je vrolijk te maken. Lo-fi powerpop zonder al te veel franje maar altijd met een stevige vierkante beat. Met leuke samenzang, die het net even naar een hoger plat tilt, en snoezige gitaarlijntjes die simpel maar effectief veel melodie toevoegen. De sound is passend uitgekleed, dus verwacht geen stuiterende luidsprekers in je kamer, maar ook weer niet zo gruizig dat het niet om aan te horen is. En het blijft allemaal lichtvoetig. Ciao Lucifer is niet een duo dat met veel geweld het gemis aan tenminste een bassist probeert te compenseren.

Ondanks dat er onder de 12 liedjes op de debuutplaat genoeg zijn met catchy zanglijntjes en meebrulbare refreinen, wordt het naar mate er meer langskomen een beetje inwisselbaar voor elkaar. Je wordt wat moe van de methode en de vrijblijvendheid. De eigenheid van Ciao Lucifer lijkt dan gewoon wat te veel op zo veel anderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s