The Vices – Life Grows

Wat moet het heerlijk zijn om jong te zijn, succesvol en gewoon te kunnen doen wat je wilt. Loslaten bijvoorbeeld. Zo bracht het Groningse trio The Vices onder de naam Ten Years Today een goed ontvangen album uit met sixties-geörienteerde garagerock. Veel tijd om van het succes te genieten gunden ze zichzelf echter niet, want nog in hetzelfde jaar doekten ze de oude band op en gingen verder onder een nieuwe naam.

Life Grows is het openingsnummer van de gelijknamige EP die uit vier nummers bestaat. Hoewel het een stuk frisser en eigentijdser klinkt dan eerdergenoemde garagerock, is dit genre nog steeds de basis. Life Grows is echter vrolijker en de beat maakt dat het uitermate geschikt is als dansplaat op een indiefeestje. Met So It Goes, dat eerder al als single uitkwam weet de band een mooie brug te slaan tussen het nieuwe geluid dat wel wat wegheeft van Two Door Cinemaclub en de oude garagesound. Ook dit nummer is weer zeer dansbaar, ondanks de boodschap dat het weliswaar eenvoudig is een liefje te vinden via datingapps, maar dat verkrijgen van echte liefde moeilijker is. De andere single, Speeding Up To Last heeft ook al geen leuke boodschap, maar, maar dat mag de pret wederom niet drukken want de gitaarlijnen die door het nummer zwermen verpakken de boodschap relaxt en het refreintje is een heerlijke oorwurm. Hetzelfde geldt voor het laatste nummer van de EP, het Britpop-achtige Polyphonia, dat een prima afsluiter is en waarmee het drietal een excellente proeve van bekwaamheid aflegt. De beat is strak, de gitaardeuntjes sprankelend en de bas huppelt daar fijntjes tussendoor. Wederom blijft het refrein lekker in het gehoor hangen, waardoor het nummer al na een eerste luisterbeurt bekend voorkomt.

Dat The Vices is geselecteerd voor De Popronde is natuurlijk goed nieuws. Dit biedt volop gelegenheid om de band live te checken, maar hopelijk blijft er voldoende tijd over om te werken aan een langspeler. Dankzij het kwartet op Life Grows kijken we daar namelijk reikhalzende naar uit.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s