Jay Som – Anak Ko

Ze heeft al een pak aan ervaring, ook al is ze pas een twintiger. Melina Mae Duterte alias Jay Som is met Anak Ko al toe aan haar derde album en dit keer deed ze eens niet alles zelf, maar schakelde ze naast haar band een breed aantal muzikanten uit haar netwerk in, waaronder leden van Chastity Belt. En het resultaat mag er zijn: Anak Ko is een zacht wiegend prachtig klinkend plaatje geworden met meest suikerzoete liedjes met soms een rafelig randje; pure pop van hoge kwaliteit.

Als je op het aantal releases afgaat is slaapkamerpop een populair genre. Jay Som past in het rijtje zachtaardige DIY-indie gemaakt door bands als Frankie Cosmos, Lina Tullgren en Girlpool; stuk voor stuk genregenoten die net nieuwe platen hebben uitgebracht of dat komend najaar doen. In het genoemde rijtje springt Jay Som er wel uit in het talent dat ze aan de dag legt. Ze zingt, bespeelt alle mogelijke instrumenten, componeert én produceert. En als je derde plaat dan klinkt alsof het zo uit de koker van Prefab Sprout komt, kun je spreken van een ware belofte. Jay Som excelleert onder haar leiding op deze nieuwe plaat niet alleen in de prachtige warme sound maar ook in de prettig wiegende ritmes en de meanderende gitaarlijntjes. In vrolijk Superbike wordt de toon gezet door mooi ruimtelijk en lichtvoetig klinkende gitaren die zo uit platen van Cocteau twins lijken te zijn geroofd. Al die pracht biedt voldoende compensatie voor het feit dat niet alle liedjes direct in je hoofd blijven plakken.

Ga er maar voor zitten en neem plaats in het warme bad dat Melina Mae Duterte ons biedt, en geniet. Laat maar over je heen komen…

> Jay Som is 17 November te zien in Bitterzoet

Een gedachte over “Jay Som – Anak Ko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s