John Moreland – Big Bad Love

John Moreland heeft een nieuw label, toch is zijn muziek niet heel veel veranderd. Misschien is het wat positiever dan we van hem gewend zijn, maar verder, ondanks dat hij verhuisde naar het indielabel 4AD toch vertrouwd. Big Bad Love, inmiddels zijn vierde studio album staat vol met laidback americana: singer/songwriter meets country, pop en blues, opgeleukt met een subtiel snufje rock and roll, 

Big Bad Love bevat 11 nummers, die allen de potentie hebben over tientallen jaren te worden bestempeld als klassiekers uit de Great American Songbook voor rootsmuziek. Met Sallisaw Blue trapt Moreland stevig af. Het bluesy countrynummer zet duidelijk de toon, hoewel de overige nummers over het algemeen wat rustiger zijn, blijkt uit allemaal het vakmanschap en de liefde van de band voor het genre. Piano, bas, drums en gitaar gaan een duurzame relatie aan, die geen moment saai wordt, laat staan dat het gaat vervelen.  

Zoals altijd produceerde John Moreland ook dit album zelf. Voor de mix tekende Tchad Blake, die onder andere werkte met Tom Waits en Sheryl Crow en The Black Keys. Het resultaat mag er wezen. Big Bad Love is een dijk van een album, dat exponentieel vertrouwder klinkt na elke luisterbeurt. 16 mei is de Amerikaanse troubadour live te zie in Paradiso en in augustus doet hij ons land wederom aan, met o.a. een optreden op Lowlands. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s