A Projection – Framework

FrameWork is het tweede album van deze waveband uit Stockholm die wel erg nadrukkelijk klinkt als The Mission of Sisters Of Mercy. Ze doen daarbij ook geen enkele serieuze poging om een eigen geluid te creëren.

Maar dat mag wave-fans worst wezen, want wat ze met dat geluid doen, mag er wezen. Prima nummers die allemaal kenmerken hebben die de waver op prijs stelt. Brede reverb, vette Siouxsie & The Banshees-chorus over de bas, landschapwijd geluid, The Cure-achtige refreintjes, zang die van ver uit de keel komt. En stuk voor stuk nummers die je zonder problemen bij een re-enactment van elke willekeurige Middeleeuwse slag kunt opzetten.

Leukste nummer is Betrayal, vooral dankzij de spetterende drums en New Model Army-achtig tempo en anthem-waardig refrein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s