Nada Surf – Peaceful Ghosts

Hè? Al weer een plaat van Nada Surf? You Know Who You Are is toch nog maar net uit, die plaat vol zachtaardige liedjes die op het eerste gezicht niet veel om het lijf hebben maar langzaam uitgroeien tot pareltjes? Yep, klopt, maar als je als band dat de kans krijgt om met een heus symfonisch orkest liedjes live op te nemen, dan pak je dat natuurlijk met beide handen aan. Nada Surf speelt Peaceful Ghosts vol met de meest tere liedjes uit hun catalogus met het Deutsches Filmorchester Babelsberg. En het resultaat zal alleen verstokte fans aanspreken.

Een strakke gitaarband die over een laag suikerzoete strijkers en blazers speelt, pakt in dit geval uit zoals het doet vermoeden: een match die niet werkt. Het orkest is in het merendeel van de liedjes ver in de mix weggestopt, wat je doet afvragen welke functie het heeft. Voor zover de arrangementen te volgen zijn spreken ze ook niet direct tot de verbeelding. Alleen een enkele uittro zet de orkestbak nog even aan en dat zijn dat de spaarzame verrassende momentjes. Daar komt bij de Matthew Caws tussen de nummers uitleg geeft over de betekenis van teksten of hoe een nummer tot stand is gekomen. Ook weer leuk voor de fans, maar voor de neutrale luisteraar bij tweede draaibeurt al storend.

Dat Nada Surf deze kans aangrijpt en het leuk vindt eens met een orkest te spelen is te begrijpen. Maar het resultaat had niet per se op geluidsdrager hoeven verschijnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s