Angel Olsen – My Woman

Angel Olsen verblufte de critici met haar plaat Burn Your Fire For No Witness in 2014. Dat was een eerste met een volledige band en verscheen onder de vleugels van het label Jagjaguwar. De Amerikaanse is opgegroeid in een traditie van folkmuziek. Toch is daar niet heel veel meer van terug te horen op haar derde volwaardige album My Woman. Angel Olsen is nog jong maar heeft al een berg aan ervaring opgebouwd in samenwerking met een paar grootheden in de scene. Zo werkte ze als achtergrondzangeres met Bonnie ‘Prince’ Billy maar ook met bijvoorbeeld Wilco’s LeRoy Bach. Het moet toch haast wel of al die ervaringen hebben deze jongeling een pak zelfvertrouwen gegeven en die hoor je uit de poriën van My Woman sijpelen.

My Woman is een geestdriftige popplaat met een paar ijzersterke singels zoals Never Be Mine en Shut Up And Kiss Me. De plaat opent opmerkelijk genoeg met het ingetogen en elektronische Intern, dat nogal afsteekt tegen de rest van het materiaal maar wel Olsens stem in al zijn rafelige veelzijdigheid etaleert. De arrangementen klinken aangenaam alternatief maar geven vooral prachtig de ruimte aan die karakteristieke stem van Olsen. De sfeer zweeft ergens tussen pop, lichtvoetige indie en alternatieve country.

Na de serie typische singles put Olsen zich uit in een paar soulvolle slepende nummers met als hoogtepunt Woman. Olsen sluit af met pianoballade Olsen waarin haar stem lekker overstuurd in de mix wordt gezet wat de rauwe emotie in de zang onderstreept. Fijne plaat voor verliefde geesten in een lange warme Indian Summer om verdrietig mee te brullen ‘You’ll never be mine..’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s