Nocturnal Sunshine – Nocturnal Sunshine

Achter Nocturnal Sunshine gaat de Brits-Japanse producer Maya Jane Coles schuil. Zij heeft de nodige prijzen op haar naam staan als producer van het werk van anderen, en maakt nu de stap om eens zelf een plaat te maken. Alles op de plaat, op een paar gastbijdragen na, is van haar eigen hand. De muziek uiteraard, veel van de vocalen, het artwork en de plaat geeft ze uit op haar eigen platenlabel. Ze karakteriseert haar werkstuk dan ook als een kunstproject.

Coles heeft een sfeervolle plaat gemaakt met de wortels in de dancescene, maar verbindt aan een ondergrond van lome warme (techno)beats traditionele songstructuren. Het resultaat is een aardige combinatie van beats, geluidscollages alsof je naar Tibetaanse geluidsschalen luistert én een liedje. Goed voorbeeld van deze mix is de tweede single van de plaat Believe, gezongen door de Britse artiest Chelou. Ook in dit nummer wordt een eigenaardig sfeertje opgeroepen, warm zonder zompig te worden, duister maar niet claustrofobisch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s