Rangleklods – Straitjacket

Het Deense duo Esben Andersen en Pernille Smith-Silvertsen is sinds het verschijnen van de debuutplaat Beekeeper in 2011 vooral erg druk geweest met live-optredens waarbij zij met hun tweeën met een uitgekiende show met een scheepslading aan synths, pedalen en bewegingsgevoelige controlers indrukkewekkende shows neerzetten. Tussen de bedrijven door nummers schrijven voor de tweede plaat is dan altijd lastig en kan wel eens een minder geweldig resultaat opleveren bij het gebrek aan concentratie. Met alle uiteenlopende losse flodders tot gevolg. Rangleklods ontsnapt aan die valkuil op Straitjacket. De twee hebben een aangenaam electroplaatje gemaakt dat in het straatje past van acts als de Yeah Yeah Yeah’s. Electro om naar te luisteren wel te verstaan; de dansschoenen kunnen in de kast blijven.

Blij kun je vooral worden van de voldoende dosis experiment die Rangleklods ons voorschotelt. Die hoor je niet direct terug in single Lost U, dat gewoon lekker dansbaar wegslikt en hintjes house in zich herbergt. Dansen kun je ook nog op Tricks, een heerlijke noisy track met in het hart een pakkend melodietje dat zich snel in je brein nestelt. Het nummer Schoolgirls is daarentegen een fijne donkere track die je eerder op een wave-plaat verwacht. Debet daaraan is de warme donkerbruine stem van Andersen. Die roept eenzelfde wave-achtige sfeer op in Forgive. Dat past toch wonderwel tussen de meer fragmentarische en huppelende tracks als Broke, dat lekker vol gekke geluidjes zit, of de meest opvallende track op de plaat Dry Me Out dat het helemaal moet hebben van een slepend ritme, de vette productie en de borrelende geluiden.

Straitjacket is een veelzijdig electroplaatje gemaakt op de groei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s