The Ting Tings – Super Critical

Het is van tweeën één: of The Ting Tings zijn een behaagziek duo dat met alle winden meewaait of het is een meedogenloze commerciële onderneming gericht op verkoopmaximalisatie. Nou vooruit, er is nog een derde optie voor interpretatie: The Ting Tings zijn na hun debuutalbum vol megahits vertwijfeld op zoek naar herhaling van dat ongekende succes. Je zult het ook maar meemaken dat je eerste plaat zo wordt opgepakt als We Started Nothing uit 2008. En laten we eerlijk zijn, die puntige liedjes in smakelijke indieverpakking waren gewoon erg leuk.

Sindsdien produceerde het duo de flop Sounds From Nowheresville en presenteert nu Super Critical, een plaat met slechts negen liedjes waarbij schaamteloos de discosound van Nile Rodgers wordt gekopieerd, zonder hem in te huren voor deze productie. Het verhaal doet de ronde dat producer Andy Taylor (Duran Duran) het niet nodig vond om Rodgers er bij te halen omdat hij al eens met hem heeft gewerkt en weet hoe hij het a la Chic moet laten klinken. Dat is aardig gelukt. De nieuwe singel Wrong Club doet vermoeden dat het duo op Ibiza afgelopen jaar heerlijk heeft staan dansen op Daft Punk en heeft gedacht: ‘dat is het, disco is the new thing’.

Wat beslissend zal zijn voor Super Critical is uiteindelijk niet of The Ting Tings nu een stijl kopiëren of niet, maar de kwaliteit van de liedjes. Op dat front goed nieuws: ze zijn deze keer weer pakkender dan op de voorgaande geflopte plaat. Titelnummer Super Critical bijvoorbeeld is weer zo’n puntig nummertje op een fijn stampende beat, funky Do It Again danst lekker weg en ook singel Wrong Club zal het goed doen op feestjes. Maar nooit wordt meer de magie van We Started Nothing benaderd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s