La Jungle – Blurry Landscapes

Het Belgische duo La Jungle maakt ogenschijnlijk een bloeiperiode door. Op een stevig tempo verschijnt nieuw werk en je kunt ze live met regelmaat gaan bekijken in ons land en daarbuiten. En als je dat doet is vermaak gegarandeerd: het duo heeft het vermogen een spetterende live show neer te zetten. Staande voor het podium zul je je misschien wel afvragen of al die onstuimige energie te vatten is op een geluidsdrager. Het goede nieuws is: ja, en La Jungle lijkt steeds beter in staat boeiende platen te maken.

Neem nu Blurry Landscapes, de jongste telg van de Belgen. Die plaat laat horen dat het duo meer in zijn mars heeft dan enkel, eh, tja, laten we het ‘techno met live drums, snaarinstrumenten, loops, samplers en af en toe wat keelgeluiden’ noemen. Zo’n type nummer staat er trouwens wel op: Le Tigre en Bottes Vertes is met ruim twee minuten eigenlijk te kort om er helemaal op uit je plaat te gaan maar verhoogt op zeker je hartslag. Daarnaast vinden we op Blurry Landscapes een grote verscheidenheid aan sferen. Bass From Funky Jacky is bijna een indie track die swingt en is gebouwd om een simpel meer heel effectief melodielijntje. Le Chemin Rapide is een prachtig rustig nummer waarin de heren bezwerend zingen en je bijna in slaap wiegen. Panther’s Rib Cage zit ergens tussen rustig en vol gas in en zou je kunnen zien als een gooi om de hit uit de jaren zeventig Poing nieuw leven in te blazen. Een soortgelijk grappig geluidje speelt een hoofdrol in deze track en vertegenwoordigt de muzikale humor die de Belgen ook al in hun repertoire verwerken. La Compagnie de la chanson is heerlijk stuwend met een melodielijn waarin je oriëntale invloeden mag vermoeden. En de plaat begint trouwens furieus: eerst met twee minuten stuwende ritmiek waarna The Marvelous Forest of our Dreams op hoog volume je laat kennismaken met de noisy kant van het duo.

Blurry Landscapes is een goed gekozen titel voor het zesde album van La Jungle. Stap bij ze in en laat ze je gedurende 11 tracks leiden door een telkens van kleur verschietend landschap, vol melodie en telkens om andere redenen opwindend genoeg om er wazig van te gaan kijken.

Plaats een reactie