Snobs over 2021 en 2022

Daar zijn we weer! Na een voor velen welverdiende break, zelf was ik in alle eerlijkheid zó moegestreden nou ook weer niet, gaan de Snobs er weer vol tegenaan om u ook in 2022 deelgenoot te maken van wat we zoal tegenkomen in de verre uithoeken van het muzikale landschap. Maar voor we dat doen, kijken we nog één keer terug en dat doen we met de lijst der lijsten, de met pijn en moeite uit De Über samengestelde Snob-o-Matic Top 10 van 2021.

Door: Bert Toet

2022 is nog pril, maar muzikaal gezien is het nu al weer veelbelovend – ik kan me niet herinneren dat er ooit eerder zo vroeg in het jaar zoveel nummers in mijn Snobs-sollicitantenlijst stonden. Ik heb dus zó ontzettend veel zin in een nieuwe reeks Snob-o-Matic dat ik het bijna jammer vind dat we eerst nog ‘even’ het afgelopen jaar gepaste eer betonen middels een terugblik en onze Top 10 van 2021. Bijna, want als ik dan de lijst weer beluister is het toch ook wel heel fijn nagenieten. Drie dingen die mij opvallen: 

  • Ook/zelfs de Snobs konden niet heen om Low, die mijns inziens (hoewel uiteraard onder luid ‘te obvious’ gemor van enkelen) terecht bovenaan ons overzichtje prijkt;
  • Heel veel ‘luistermuziek’, opmerkelijk aangezien de gemiddelde Snob in het dagelijks leven toch vaker neigt naar wat steviger gitaargeoriënteerde kost;
  • Meerdere namen leverden zelfs mij een Oh ja! moment en een fijne hernieuwde kennismaking op. Soms gaat ook het Snobleven zo snel dat niet alles dat het verdient te blijven hangen dat ook daadwerkelijk doet.

Laat vooral dat laatste een reden zijn om eens lekker weg te zinken in onze 10 van 21. En laat mij tot slot de vlammende wens uitspreken dat ik volgend jaar kan zeggen dat er heel veel muziek in het overzicht staat die je aan den lijve moet ondervinden. Niet omdat ik iets tegen luistermuziek heb, maar omdat ook ik zo ontzettend smacht naar heel veel bandjes kijken. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s