Into The Great Wide Open gaat door

Onder de noemer ‘Let It Happen’ presenteert het kunst- en muziekfestival van 2 t/m 5 september 2021 een afgeslankte affiche met debuterende artiesten en een verscheidenheid aan kunstenaars. Inmiddels zijn dertig namen van artiesten en kunstenaars bekend.

De organisatie is blij dat ze deze bescheiden editie van het festival aan het publiek mag presenteren. Minder locaties, minder publiek, maar meer ruimte en meer ontdekken. En zonder anderhalve meter! Met Het Sportveld als festivalhart biedt Into The Great Wide Open 2021 vier dagen programma met vooruitstrevende muziek, (kinder)kunst, gesproken woord en film.

Programmering
De muziekprogrammering richt zich dit jaar op debuterende acts. Into The Great Wide Open presenteert sinds haar begin al artiesten in de beginfase van hun carrière, artiesten die het juist nu een podium wil bieden. Zo speelt de Ierse folkformatie Lankum, singer-songwriter Mychelle uit Londen, de Australische indiepopband The Goon Sax alsook het Britse jazzcollectief Steam Down, maar ook aanstormend vaderlands talent als Nagasaki Swim en The Resurrection.

Bospodium; foto door Rogier Boogaard

Het kunstthema van dit jaar is Transform/Transit. Een uitgebreide kunstroute, verspreid over het eiland, staat daarmee niet zozeer stil bij waar we naar toe gaan, maar bij het punt van verandering zelf, in al zijn schijnbare tijdelijkheid. Met werken door o.a. Children of the LightMarjolijn Boterenbrood en Heleen Blanken.

Foto (evenals coverfoto) door Marieke Bosma

De Goede Reis
Het vernieuwende duurzaamheidsconcept De Goede Reis wordt dit jaar opnieuw ingevoerd. Hiermee helpen festivalbezoekers mee het festival klimaatneutraal te maken. Op iedere verkocht festivalticket zit €5,- Goede Reis-toeslag. Deze toeslag krijgen bezoekers terug wanneer zij fossielvrij naar het festival reizen. Wat overblijft wordt gebruikt om de gehele reis van alle festivalbezoekers klimaatneutraal te maken. Hiermee is Into The Great Wide Open het eerste Europese festival dat klimaatneutraal  reizen voor al haar bezoekers de norm maakt in plaats van een optie en streeft het festival ernaar haar nog niet te voorkomen rest-uitstoot te minimaliseren.

Alle muzieknamen die tot nu toe bekend zijn:  Anne Müller, Bernadeta Astari Trio, Billie Marten, Blood Wizard, caroline, Chung Kings, Iguana Death Cult, Keep Dancing Inc., Kids With Buns, Lankum, Mazey Haze, Meskerem Mees, Mind Enterprises, Mychelle, Nagasaki Swim, Pongo, Real Lies, St. Paul, Steam Down, Sylvie Kreusch, The Goon Sax, The Resurrection, Véras, Waxfiend.

Alle kunstnamen die tot nu toe zijn aangekondigd: Children of the Light, Marjolijn Boterenbrood, Heleen Blanken, Matteo Marangoni & Dieter Vandoren, Susanne Khalil Yusef, Sébastien Robert, Maaike Anne Stevens.T

Toevoegingen aan de kunst- en muziekprogrammering volgen in augustus. Dan zullen ook kinderkunst, gesproken woord, film en food line-up bekend worden gemaakt.

De kaartverkoop voor Into The Great Wide Open: Let It Happen start zaterdag 3 juli om 12.00 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s