Hinds – The Prettiest Curse

De aankondiging voor de zomer komt uit Spanje dit keer. De meiden van Hinds zijn terug met een derde album en die brengt ons een en al zorgeloos feest. Het is bijna een opluchting om de eerste tonen van The Prettiest Curse te horen. Alsof de donkere coronawolken even wegtrekken en een paar goudgele zonnestralen doorlaten. Openingsliedje Good Bad Times klinkt zo gelikt als een boyband uit de jaren negentig met een makkelijk in het gehoor liggende deun. Hap-slik-weg.

Gelukkig blijft Hinds niet alleen maar in die sfeer hangen. Als is de sound van de band wel opvallend luchtiger geworden en is het lo-fi rammelpunkimago losgelaten. Good Bad Times klinkt, zoals gezegd, erg gelikt en hifi. Een nummer als Riding Solo is gelukkig wat gruiziger van toon en zal de fans voor de begin dagen wellicht ook meer aanspreken. En een beetje eigenzinnigheid klinkt dan nog door in de afsluitende clichématige ballade This Moment Forever: de stemmen zijn ook in dit liedje sterk bewerkt en klinken grijs gruizig overstuurd wat een grappig contrast oplevert met de suikerzoete tekst.

Horen we daar nou vleugjes invloed van bands als The Go! Team in bijvoorbeeld Boy? Het arrangement is Phil Spector-volgepropt tot een muur van geluid ontstaat, op een opzwepend drumritme dat klinkt alsof…. ja, alsof meerdere drummers tegelijk spelen; ook zo’n Phil Spector-kenmerk. Het effect is in elk geval, gecombineerd met het luid mee te zingen refrein, een bruisend feestgevoel.

En ja, in een liedje als Come Back And Love Me 3, klinken ze toch als de Spice Girls die dan toevallig ook nog een instrument bespelen. Zuurstok roze, tienermeisjes gillend in botsautootjes, Ben & Jerry’s, hart-snoepjes. Kuch, kuch, sorry ik verslik me even.

The Prettiest Curse van Hinds heeft niks om het lijf. Het is vrolijke gemakkelijke bubblegum pop waarmee je het huis in no time gestofzuigd en aan de kant hebt. Niks meer, niks minder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s