Soccer Mommy – Color Theory

Sophie Allison heeft niet lang gedraald na haar succesvolle plaat Clean uit 2018 om met een opvolger te komen. En groot gelijk heeft ze, ijzer moet je smeden als het heet is. Color Theory is de vierde langspeler op haar naam. Niks geen verrassingen; Allison heeft weer tien mooie gitaarliedjes gemaakt met een kop en een staart, vaak in de tel hangende ritmes en een fijne melancholische toon. Je ziet de rijen tieners al voor het podium staan, smachtend woord voor woord de liedjes meezingend en dromend van grote liefdes.

Soccer Mommy noemt Avril Lavigne en Taylor Swift als invloeden. En misschien moet ze ook eens luisteren naar Juliana Hatfield, die ondanks de voortschrijdende leeftijd ook maar eindeloos van die smekende gitaarliedjes blijft maken die ondanks alles verslavend zijn.

Color Theory brengt geen enkele verassing maar is een fijn gitaarplaatje met puike gevoelige liedjes. Neem nu Royal Screw Up: tranentrekkend mooi klein liedje. Helaas ontbreekt een echt hitgevoelig hoogtepuntje zoals Your Dog. Color Theory blijft zodoende een beetje vlak. In venijn springt alleen Crawling in My Skin eruit dankzij een wringend gitaarlijntje. Maar ook dat lied brengt net niet die pittige uitspringer die dit album goed had kunnen gebruiken. Komop Allison, schiet eens uit je slof!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s