Moving Targets vastbesloten terug te keren

De legendarische punkrockband Moving Targets is na een Europese tour waarbij drie optredens in Nederland werden gegeven weer terug naar huis. Vastbesloten om volgend jaar opnieuw terug te keren, ondanks teruglopende belangstelling voor hun concerten dit jaar.

Moving Targets, Patronaat, Haarlem, 11 oktober 2019. Always Calling.

In 2018 verraste frontman Kenny Chambers vriend en vijand door zijn van oorsprong uit Boston afkomstige band Moving Targets – die eind jaren tachtig tot eind jaren negentig furore maakte met melodieuze punkrock – nieuw leven in te blazen. Dat gebeurde na de ontmoeting met twee aanzienlijk jongere muzikanten uit Montreal. In het najaar van 2018 volgde een Europese tour die goed werd bezocht door fans van weleer.

Dat inspireerde de band om een nieuwe plaat op te nemen die in september 2019 verscheen: Wires. De plaat bestaat voor een groot deel uit ouder materiaal dat Chambers eerder schreef, en nu nog eens onder de naan Moving Targets uit wilde brengen.

Tijdens de recente tour door Europa speelde de band veel werk van die nieuwe plaat, naast klassiekers uit het verleden. Aardig detail is dat de band geen enkel optreden deed met een vooraf afgesproken setlijst. Uit een groslijst nummers die het drietal beheerst, is steeds spontaan een keuze gemaakt. Elk optreden werd zo een ‘Moving Targets-jukebox’. De optredens in Nederland werden afgesloten met punkrock klassieker Youth of America van Wipers. Moving Targets liet in Nederland zien te groeien als collectief. De concerten waren een wervelwind, energiek, strak en enthousiast. De helft van de sets werden door het trio gespeeld, de laatste helft samen met ‘ere-target’ en tourmanager Robin Pruditsch.

De band is nu weer thuis (Chambers woont in Denton, Texas, bassist Yves Thibault en drummer Emilien Catalano in Montreal) en wil gaan werken aan een nieuw album dat nu vooral moet gaan bestaan uit nieuw werk. Chambers heeft daarvoor al demo’s gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s