Trailer Trash Tracys – Althaea

Achter Althaea, het tweede album van het Londense Trailer Trash Tracys, gaat meer schuil dan op eerste beluistering duidelijk wordt. Bij de Trailer Trash Tracys wordt de dienst feitelijk uitgemaakt door het duo Susanne Aztoria en James Lee, die live worden bijgestaan door een bassist en drummer. Hun woonplaats staat al garant voor een eclectisch palet invloedsferen, ook de achtergrond van de beide toonzettende muzikanten levert verschillende invalshoeken op. En dat hoor je terug in hun complexe muziek waarin je pop, droompop, latin en zelfs Aziatische populaire en traditionele muziek terug kunt horen. Maar evengoed roept het bij vlagen herinneringen op aan avant-garde uit de jaren tachtig rond Minimal Compact of Anna Domino, in een nummer als Gong Gardens bijvoorbeeld.

Daarmee heeft het duo bereikt waar ze naar op zoek zijn: ze experimenteren graag waarbij ze de grenzen van popmuziek opzoeken en hoe dan ook ver weg willen blijven van traditionele songstructuren. Dat maakt Althaea een spannende luisterervaring, maar is ook direct de achilleshiel. Trailer Trash Tracys schiet nogal eens door in moeilijk doen en dat maakt het leren kennen van de veelzijdige plaat tot een tijdrovende onderneming.

Tegelijk is er veel te genieten op deze door elektronische sounds gedomineerde droompopplaat. Verschillende songs laten zich wel snel in kaart brengen, zoals single Eden Machine. De zang van Susanne Aztoria glijdt er soepeltjes in, het geluid zit vol details waarin je steeds weer nieuwe dingen hoort en de sounds zijn soms om door een ringetje te halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s