At home he’s a tourist

Tjongejonge, wat een weekie! Poeh poeh… Overvolle concertagenda. Pulp in de Afas Live. Nooit live gezien, Jarvis Cocker c.s. Blijft helaas ook zo. Even een kosten-batenanalyse gemaakt. Ticket + vervoer + hapje + drankje = net iets teveel voor ‘Common people’ zoals ik. En te laat om onder de noemer ‘Help the aged’ een crowdfundingactie op poten te zetten om de boel te kunnen bekostigen.

Nicki Minaj ook aan me voorbij moeten laten gaan. Ah, Nicki! Lang niet gezien of gesproken. Stuur haar altijd wat zelfgedraaide jointjes toe als ze in Nederland is. Kreeg ze nog een hoop gelazer mee. Wel met haar aan de telefoon gehangen. Wat een spraakwaterval is die meid! Gekletst over koetjes en kalfjes en hoe het is om, bij wat als een liveshow wordt geafficheerd, grotendeels te playbacken. De tijd vloog voorbij, waardoor ze een paar uur te laat op het podium stond en de fans liet wachten. Mijn schuld. Een advertentie in De Telegraaf zit er niet in, dus vanaf deze plek: ‘Sorry, sorry!’

Een vriend van me nodigde me uit om naar Dog Eat Dog in de Nieuwe Nor te gaan. Heb ik maar laten schieten ten faveure van een bioscoopje met m’n moeder, had die ook weer een welverdiend verzetje. 

Stond aangekruist op de kalender: Kula Shaker in de Muziekgieterij. Maar meneer moest zo nodig weer ergens plaatjes gaan draaien, dus ook dat feest ging niet door. Best ‘K’(ut), maar ja. 

Een dag later Thames in het Stroomhuis. Had gekund, maar weinig en slecht geslapen de nacht voordien, beetje brak en grootvader is ook geen achttien meer, tenslotte. Bovendien laatst al een keer live gezien en dus maar wachten tot de volgende kans op Misty Fields.

Fat White Family in Doornroosje, het zou wat zijn geweest. Vrijkaartje proberen te scoren via Club OOR. Paar dagen voor de computer gelegen, maar op het moment suprême even niet opgelet en alle vrijkaartjes gelijk weg. Kostelijke zonde, maar wat doe je er aan? 

Even getwijfeld om naar Dinosaur Jr. te gaan in de Effenaar. Wat vrienden gepolst, maar die hadden geen interesse/geen tijd/andere verplichtingen en alleen is ook maar alleen. Geen harde gevoelens verder, want Sometimes I don’t thrill you/Sometimes I think I’ll kill you/Just don’t let me fuck up will you/’Cause when I need a friend it’s still you’. Wie wél naar J. Mascis en de zijnen is geweest: laat me effe weten hoe het was. Wel svp wat luider praten, want aan een vorige doortocht van Dinosaur Jr. heb ik een lichte gehoorbeschadiging overgehouden.

Volgende week weer nieuwe avonturen.

DJ 45Frank

Plaats een reactie